Antygrypina – mikstura, która zwalcza przeziębienie i wspiera odporność [3 przepisy]
Antygrypina to naturalny antybiotyk, który skutecznie walczy z infekcjami i wspiera naszą odporność. W jej skład wchodzą składniki, które naturalnie zwalczają przeziębienie. Sprawdźcie jak przygotować antygrypinę na 3 sprawdzone sposoby!
W tym artykule:
- Antygrypina – dodaj ją do codziennej diety!
- Antygrypina z grejpfrutem – przepis
- Antygrypina z cytryną – przepis
- Antygrypina z pomarańczą – przepis
Antygrypina to domowa mikstura stworzona na bazie cytrusów, czosnku, miodu, imbiru i kurkumy. Można śmiało powiedzieć, że zawiera wszystko, co najlepsze. Głównym zadaniem antygrypiny jest pomoc w walce z infekcjami, grypą i przeziębieniem. Skutkiem ubocznym, czy też dodatkowym działaniem jest poprawienie i wsparcie odporności naszego organizmu. Antygrypina powinna smakować każdemu, ponieważ ma słodko kwaśny smak.
Antygrypina – dodaj ją do codziennej diety!
Dlaczego warto dodać ją do jesiennej i zimowej diety? Ponieważ wzmacnia odporność, działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Bazą mikstury są cytrusy, resztę składników możemy łączyć dowolnie.
Jeśli chcesz wzmocnić swoją odporność pij przyjmuj w postaci zdrowotnych shotów dwa razy dziennie po 1 kieliszku.
Jeżeli walczysz z przeziębieniem, grypą lub inną infekcją pij napój nawet 3-4 razy dziennie.
Antygrypinę możesz pić rozwodnioną z wodą, w formie shotów lub dodając ją do herbaty.
Antygrypinę w wersji dla dzieci przygotuj w wersji bez czosnku.
UWAGA! Niektóre leki wchodzą w reakcję z grejpfrutem, dlatego skonsultuj się z lekarzem, przyjmuj antygrypinę na 2 godziny przed lub po przyjęciu leków lub zastąp antygrypinę z grejpfrutem innym cytrusem.
Przepisy możesz modyfikować, poprzez dodawanie np. większej ilości czosnku, miodu lub cytrusów.
Antygrypinę przechowuj w lodówce. Po 3 dniach najlepiej przygotować nową dawkę napoju.
Zobacz tez:
Olejek złodziei® - lepszy od antybiotyków! ->>
Imbirowa mikstura na przeziębienie ->>
Antygrypina z grejpfrutem – przepis
Składniki:
- 2 grejpfruty
- 2 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka lub niewielki kawałek imbiru
Sposób przygotowania:
- Obieramy grejpfruty i wkładamy do wysokiego naczynia lub do kielicha blendera.
- Obieramy imbir i czosnek. Wrzucamy je do grejpfrutów wraz z resztą składników.
- Całość blendujemy. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, możemy dodać wody.
- Antygrypina najlepiej smakuje schłodzona.
Antygrypina z cytryną – przepis
Składniki:
- 2 cytryny
- 3 łyżki miodu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka lub niewielki kawałek imbiru
Sposób przygotowania:
- Cytryny obieramy i usuwamy z nich pestki, a następnie wkładamy do wysokiego naczynia lub do kielicha blendera.
- Obieramy imbir i czosnek. Wrzucamy je do grejpfrutów wraz z resztą składników.
- Całość blendujemy. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, możemy dodać wody.
Antygrypina z pomarańczą – przepis
Składniki:
- 2 pomarańcze
- 1 cytryna
- 2 łyżki miodu
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka lub niewielki kawałek imbiru
Sposób przygotowania:
- Cytryny i pomarańcze obieramy i usuwamy z nich pestki, a następnie wkładamy do wysokiego naczynia lub do kielicha blendera.
- Obieramy imbir i czosnek. Wrzucamy je do grejpfrutów wraz z resztą składników.
- Całość blendujemy. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, możemy dodać wody.