Reklama

Zdrowe odżywianie to postępowanie zgodne z regułami zbilansowanej diety – oto główne przesłanie warsztatów, które przekazali zwycięzcom konkursu specjaliści Nestlé: Agnieszka Piskała i Anna Gruszka-Jarząbek. O dobrą atmosferę i samopoczucie uczestników dbała dziennikarka TVN Omenaa Mensah.

Reklama

ODKRYWANIE TAJNIKÓW ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Przygotowanie zdrowego i smacznego posiłku stanowi czasem wyzwanie. Dlatego w pierwszej części warsztatów Agnieszka Piskała, specjalista ds. żywienia Nestlé, przedstawiła 10 zasad zdrowego żywienia, które pokazują, jak ułożyć odpowiednio zbilansowaną dietę.

WSPÓLNE GOTOWANIE Z MISTRZEM KUCHNI
Największe emocje wzbudziła druga część warsztatów – wspólne gotowanie z mistrzem kuchni Jerzym Pasikowskim. Podzieleni na 2-osobowe grupy uczestnicy warsztatów pokazali, na co ich stać. Dzięki ich zaangażowaniu, pomocy kucharzy, Omeny Mensah oraz niepowtarzalnej, domowej atmosferze powstały pyszne i zdrowe dania, takie jak: faszerowany szczupak, krem z pomidorów czy placki ziemniaczane.

Reklama

CO WARTO WIEDZIEĆ, NIM PÓJDZIEMY PO ZAKUPY?
Najważniejsze informacje pojawiły się na koniec spotkania. Anna Gruszka-Jarząbek, specjalista ds. regulacji prawnych Nestlé, pokazała, że zrobienie odpowiednich zakupów wcale nie jest trudne. Aby umiejętnie wykorzystać wartościowe produkty, wystarczy znać 7 złotych zasad czytania etykiet oraz podążać w kierunku wyznaczonym przez KOMPAS ŻYWIENIOWY Nestlé. Poznacie dzięki temu wartość odżywczą produktu oraz informacje dotyczące żywienia i zdrowego trybu życia. Dla ułatwienia przygotowaliśmy ściągawkę.

Reklama
Reklama
Reklama