Firma Polskie Młyny S.A. - producent i lider na rynku mąki w Polsce wprowadziła na rynek „Chleby Domowe”, czyli specjalną kompozycję odpowiednich mąk pszennych i żytnich, uzupełnionych wyselekcjonowanymi dodatkami (np. ziarna słonecznika, palona cebula, suszona papryka). Produkt w opakowaniu 1 kg jest nowością w Polsce. W ten sposób powstaje nowa grupa produktów, wcześniej nieobecnych na rynku w naszym kraju.

Polscy lekarze nawołują do suplementacji mąki kwasem foliowym, a także uświadamiają, że witaminę tą łatwo wprowadzić do diety. Kwas foliowy występuje głównie w zielonych warzywach i niektórych owocach - zawierają go m.in. szpinak, liście pietruszki, kapusta włoska, brukselka, sałata, suche nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soja), orzechy, a także pomarańcze. Ze względu na brak systematyczności spożywania tych produktów, trudno znaleźć osobę, w której organizmie znajdowałaby się wystarczająca ilość kwasu foliowego. Powinno się go uzupełniać codziennie, a jednym z produktów, który może nam go dostarczyć jest pieczywo. „Chleb Domowy” z Polskich Młynów, wystarczy połączyć z odpowiednią ilością wody i drożdży, wstawić w foremce do rozgrzanego piekarnika lub automatu do pieczenia chleba i po ok. 3 godzinach można podać „chleb własnej roboty” swojej rodzinie lub gościom. W tym czasie można cieszyć się ich towarzystwem a wspaniały zapach świeżego pieczywa roznosi się po domu. Przepis jest bardzo prosty. Wypiek uda się każdemu. Pieką mężczyźni i kobiety, nawet te z niewielkim doświadczeniem w kuchni.